1 Şubat 2013 Cuma

Kaşarlı simit- simit tost

Simit tost
Çok çok basit ama kızımın da sevdiği bir tarif olduğu için eklemek istedim.

Ben aslında gevrek, Ankara simiti veya İstanbul simiti denilen çıtır simitleri daha çok seviyorum. Ancak çıtır simitler her zaman her yerde bulunamıyor. Hazır kaşarlı simitlerden pek hoşlanmıyorum. Hal böyle olunca da iş bana düştü.

Kaşarlı simit
Pastane simit de olarak bilinen yumuşak simitlerden bir tane alıp ortadan ikiye bölüyoruz. Arasına kaşar dilimleri yerleştirip doğruca tost makinasına yerleştiriyoruz. Kaşarlar eridiğinde simit tostumuz veya kaşarlı simitimiz hazır oluyor.

Gayet basit ve lezzetli bir kahvaltılık elde etmiş oluyoruz.

Geliştirilmeye de açık bir tarif bu aslında. Arzuya göre içine sucuk, domates, kızarmış hellim, beyaz peynir de güzel oluyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder