- Bazen bizim evde muzlar yenmiyor ve kalıyor. Hal böyle olunca da hepsini ben tüketmek zorunda kalıyordum. Kararmaya başlayan muzları dilimleyerek muzlu süt, muzlu dondurma vb. yapmak üzere dondurucuya kaldırıyorum. Ama bu şekilde bile tüketilebilir, çok lezzetli oluyor.
- Düdüklü tencerede zaman zaman kurufasulye vb. suyunu az koyduğumda veya enginar, dolma gibi az su ile pişirilen birşey yapacaksam tencere büyüklüyünde bir yağlı kağıt kesip kapağı kapatmadan önce yemeğin üzerine yerleştiriyorum. Böylelikle yemeğin üst kısımları da alt kısımları ile aynı oranda pişiyor.
- Salatalarınıza farklı bir lezzet katmak isterseniz balsamik sirke, nar ekşisi veya 1 çay/tatlı kaşığı hardalı zeytinyağı limon sosuna ekleyerek üzerine gezdirebilirsiniz.
- Misafir için yapmıyorsam makarna suyunu süzmem. Süzersem de çorbalarda kullanmaya çalışırım.
- Yine sebzelerin de sularını süzmem, süzmüşsem çorbalara eklerim.
- Sebzelerimi (karnıbahar, brokoli vb) buharda ve düdüklüde pişiririm. Örneğin karnıbahar ve brokoli tıs sesinden sonra 2 dakika içinde hazır oluyor.
- Beşamel sosumu, muhallebimi blender kullanarak yapıyorum sütü azar azar eklerken ama topaklanırsa rondoya başvuruyorum.
22 Ocak 2013 Salı
Püf noktası 1
Ara ara mutfakla ilgili püf noktalarını paylaşmakta yarar var. Bazen çok basit şeyler önemli olabiliyor. Bazen sizin bildiğinizi başkaları bilmeyebiliyor veya paylaşmak başkalarına da fikir veriyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder